Jahodová sezóna na niektorých plantážach pomaly končí, ale napríklad na poliach spoločnosti Plantex v Boroviciach a pri Bučanoch je samozber v plnom prúde. Príďte si nazbierať chuťovo vynikajúce plody za dobrú cenu a doprajte si chutné mascarpone. Ako na to, vám prezradíme v recepte.

mascar

Čo potrebujeme?

2 ks žĺtok
1 ks vanilkový struk
75 g kryštálový cukor
600 g mascarpone
500 g jahody
2 ks mäta

Ako na to…

Najskôr pozdĺžne prerežeme vanilkový struk a špičkou noža vyškrabeme dužinu. Cukor prisypeme k žĺtkom, pridáme vanilkovú dužinu a pomocou šľahača vyšľaháme dopenista. Potom pridáme do žĺtkovej masy mascarpone a riadne zašľaháme. Očistené a umyté jahody nakrájame na plátky. Do pohárov naukladáme plátky jahôd, mascarpone krém, opäť jahody a napokon ozdobíme umytou a očistenou mätou.

Ak chcete dostávať aktuálne informácie o ponuke samozberov jahôd, broskýň či jabĺk, alebo iných produktov pre vašu záhradu, pridajte sa do skupiny na FB.

PR

About PNky.sk

Redakcia:
Martin Palkovič – zodpovedný redaktor
redakcia@pnky.sk

Inzercia:
inzercia@pnky.sk
Cenník inzercie

Vydavateľ:
HPA, s.r.o .
Bodona 768/48
92101 Piešťany
Slovenská republika
IČO: 47 465 972