Každoročná súťaž vo varení Sĺňavského gulášu naberá na prestíži, v tomto roku hodnotili prácu jedenástich súťažiacich tímov aj dvaja odborníci svojho remesla. Titul Gulášmajstra si odniesol tím s príznačným názvom Majorán, druhí boli Labužníci a tretiu priečku si vyslúžilo mužstvo s názvom Blesk. Novinkou bolo aj bodovanie divákov, ktorým najviac chutil guláš od nováčikov v súťaži – iniciatívy SpP alebo Spoločne pre Piešťany.

IMG_1527

Pri bufete Dino to od rána doslova vrelo, všade sa krájalo, miešalo, pod kotlami horelo, z kovových nádob sa dymilo. Jednotlivé tímy pracovali ako včeličky. Pomáhali aj rodinní príslušníci, kolegovia, deti, bábiky, niekde aj štvronohí chlpáči a pri ochutnávke sa po plných kotlíkoch voňavej mäsovej pochúťky doslova „zaprášilo.“ Atmosféra bola vynikajúca a gulášmajstri sa hrdo prezentovali svojimi ingredienciami aj poctivým postupom varenia dvom odborným hodnotiteľom vo vysokých kuchárskych čiapkach. Šéfkuchári Tomáš Repáš z Villy Zuckmann a majster šéf Lukáš Dőrnhőffer, ktorý pôsobí aj ako profesionálny porotca pri kuchárskych súťažiach, totiž hodnotili nielen chuť, ale aj použité suroviny, technologickú prípravu, či celkový dojem z jedla.
IMG_1598IMG_1636

Víťazom však nakoniec bolo všetkých jedenásť tímov, niektorí s naozaj kreatívnymi názvami ako Vrtula, Blesk, Budha, Gorali či Nealko, pretože okrem získania účastníckeho diplomu si užili skvelý deň a príjemnú atmosféru slnečnej májovej soboty. Vyhrali aj okoloidúci ochutnávači, ktorí sa mohli v tomto ročníku pridať k hodnotiteľom a udeliť 5 bodov gulášu, na ktorom si pochutnali najviac. Aj vďaka šikovným malým pomocníkom sa asi najrýchlejšie minul a najvyšší počet diváckych bodov dostal ten od nováčika súťaže – tímu Spoločne pre Piešťany.

IMG_1670

Ako to dnes na sĺňavskom brehu vyzeralo, si môžete pozrieť v našej galérii:

-red-

About PNky.sk

Redakcia:
Martin Palkovič – zodpovedný redaktor
redakcia@pnky.sk

Inzercia:
inzercia@pnky.sk
Cenník inzercie

Vydavateľ:
HPA, s.r.o .
Bodona 768/48
92101 Piešťany
Slovenská republika
IČO: 47 465 972