Koktail

Pripravte si chutné vianočné perníky

By 21. decembra 201222 decembra, 2012No Comments

Najvyšší čas zabudnúť na predvianočný zhon a začať relaxovať pri pečení. Ak ste ešte neskúšali piecť perníky, ponúkame vám jednoduchý a osvedčený recept.

[singlepic id=38203 w=520 h=340 float=center]

 

Na prípravu potrebujeme: 1 kg hladkej múky T650, 380g práškového cukru, 250 g medu, 4 celé vajcia + 1 vajce na potieranie, 2 kypriace prášky do perníka (alebo 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny, 8 potlčených klinčekov, 2 kávové lyžičky škorice), 250 g Hery

Postup: Do misy si pripravíme práškový cukor, kypriaci prášok, premiešame, pridáme mäkkú Heru, med, vajcia. Všetko dokonale premiešame. Nakoniec pridávame po troškách múku a domiesime cesto rukou, aby v ňom neboli žiadne hrudky.

Necháme min. 2 hodiny odstáť na chladnejšom mieste.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm, vykrojime a poukladáme na plech. Potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 7-8 minút.

REKLAMA

[singlepic id=38196 w=520 h=340 float=center] [singlepic id=38197 w=520 h=340 float=center] [singlepic id=38198 w=520 h=340 float=center] [singlepic id=38199 w=520 h=340 float=center] [singlepic id=38200 w=520 h=340 float=center] [singlepic id=38201 w=520 h=340 float=center] [singlepic id=38202 w=520 h=340 float=center] [singlepic id=38203 w=520 h=340 float=center]

Text a foto: mh

About

Redakcia:
Martin Palkovič – zodpovedný redaktor
redakcia@pnky.sk

Inzercia:
inzercia@pnky.sk
Cenník inzercie

Vydavateľ:
HPA, s.r.o .
Bodona 768/48
92101 Piešťany
Slovenská republika
IČO: 47 465 972