Novinkou v Blue´se zdravé jedlá a extra silné pivo

18. januára 2011 Off Od PNky.sk

Risotto Golfo Napoli, Risotto Spinaci, Risotto Con Fungi, či pstruh na mlynársky spôsob, to je len zopár noviniek, ktoré od nového roka pre vás pripravili v piešťanskej reštaurácii a pizzerii Blue´s. Tieto jedlá sú reakciou na jesennú anketu, v ktorej 134 hostí reštaurácie odpovedalo, čo by mali radi na jedálnom lístku.

[singlepic id=9224 w=320 h=240 float=left]Príjemným prekvapením bolo, že v rámci ankety mnohí navrhovali zdravé jedlá ako rizoto na rôzne spôsoby, cestoviny, šaláty, či polievky. Objavili sa tiež požiadavky na originálne dezerty a zvýšený dopyt smeroval aj k drobnostiam k pivu a vínu. Hlavne u pánov bol najväčší záujem o tatársky biftek. Niektorí z účastníkov ankety skutočne popustili uzdu svojej fantázii. Čo poviete dali by ste si grilované stehienko, ktoré nie je žiadne polienko, prská (rozumej prsia) trojky bez žemľovky, babský jazýček a opekaný krumplíček, či zapekané prstíky a mentolové cukríky? Novým jedlám, ktoré sú inšpirované zákazníkmi v Blue´se až také poetické názvy ako sa objavovali v ankete nedali, ale napríklad dopyt po minigolfe sa rozhodli ukojiť rizotom Golfo Napoli. “Biftekárom“ je určený hovädzí biftek na grile s volským [singlepic id=9225 w=320 h=240 float=right]okom alebo bylinkovým maslom, ktorý nie je novinkou, ale je už stabilným jedlom jedálneho lístka. Zo šalátov je novinkou Funghi, pozostávajúci z ľadového šalátu, grilovaných šampiňónov, paradajok, olivového oleja, dressingu a sú k nemu dva kusy pizza štanglí. Novinkou je tiež cestovinový šalát so zeleninou.

Pivá značiek Budweiser Budvar, Zubr a kvasinkové pivo Hoegaarden doplňuje najnovšie extra silné belgické tmavé pivo Leffe Bruin 15,6%. Novinkou k rozšírenej ponuke piva je napríklad nakladaný encián alebo tiež pečená klobása.

Reštauráciu nájdete na Staničnej ulici 39 v Piešťanoch. Viac info na www.blue-s.sk.

Autor: bt