Komisia šéfkuchárov vybrala piešťanský Le Griffon medzi účastníkov Chute Francúzska

Komisia šéfkuchárov vybrala piešťanský Le Griffon medzi účastníkov Chute Francúzska

16. marca 2017 Off Od PNky.sk

Gastronomické podujatie Chuť Francúzska sa v prvý jarný deň 21. marca uskutoční už po tretí raz, pričom spojí viac ako 2000 šéfkuchárov na celom svete, aby oslávili francúzsku kuchyňu. V rámci Slovenska vybrala medzinárodná komisia šéfkuchárov pätnásť reštaurácií, medzi ktorými je aj piešťanský Le Griffon.

Každá reštaurácia, ktorá sa zúčastní na tejto celosvetovej gastronomickej oslave, v tento deň svojim hosťom ponúkne večerné menu, ktorým vzdá hold výnimočnosti francúzskej kuchyne, jej inovatívnym prvkom a hodnotám, ktoré vyznáva: radosť, spoločné stolovanie, zachovanie zásad zdravého stravovania, moderné trendy a ochrana planéty.

Šéfkuchári v Le Griffone Marián Čapák a Branislav Cvičela pripravia pri tejto príležitosti zaujímavé menu. Ako prvé si môžete vychutnať Paté a la Torchon z vykŕmenej kačacej pečene a jablkovo-cviklové Concassé. Ako predjedlo sa bude podávať tiež Kohútia pochúťka (žľazy) s estragonovou omáčkou. Nasleduje Bouillabaisse, čo je polievka z plodov mora a morských rýb. Hlavným jedlom je Králičí chrbát so zemiakovým pyré s hrubozrnnou horčicou. Chutný bude aj dezert – Flameri s ovocným Coulis.

„Nesmierne nás teší účasť našej reštaurácie Le Griffon na podujatí CHUŤ FRANCÚZSKA 2017. Ďakujeme, že nás francúzske veľvyslanectvo odporučilo a že medzinárodná komisia šéfkuchárov vybrala našu reštauráciu,“ neskrýva nadšenie Martin Madunický, majiteľ reštaurácie, ktorá sa zapojí do celosvetovej oslavy francúzskej kuchyne. Minulý rok sa jej zúčastnilo 1715 reštaurácií v 150 krajinách sveta, tento rok to bude už cez 2000.

-pr-