Dobrú chuť: Limoncini – Linguine s citrónovou šťavou, cesnakom a petržlenovou vňaťou

30. novembra 2012 Off Od

Ak máte málo času a neviete, čo by ste si narýchlo uvarili, vyskúšajte tento recept. Cestoviny pripravíte za 15 minút a spojenie citrónovej šťavy, cesnaku a petržlenovej vňate vytvára jedinečnú chuť.

[singlepic id=37601 w=520 h=340 float=center]

 

Na prípravu dvoch porcií potrebujeme: 300 g cestovín linguine, 1 citrón, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, hrsť petržlenovej vňate, 70 g dlhozrejúceho syra (parmezán, grana padano, vršatec,…), soľ, čierne korenie

Postup: Linguine uvaríme v posolenej vode s kvapkou oleja podľa návodu na obale. V mise premiešame šťavu a kôru z umytého citróna, prelisovaný cesnak, olivový olej, časť petržlenovej vňate a časť postrúhaného syra.

Uvarené cestoviny zlejeme a ihneď premiešame s pripravenou zmesou. Posypeme petržlenovou vňaťou a syrom a podávame.

Text a foto: Denisa Cvečková

REKLAMA