Dobrú chuť: Banánový chlebík

14. decembra 2012 Off Od

Ak máte doma prezrelé banány, veľmi dobre a chutne ich môžete zužitkovať v tomto recepte. Banánový chlebík je veľmi dobrý na raňajky, ako desiata pre deti či do práce. Môžete si ho namazať maslom alebo jesť len tak.

[singlepic id=37931 w=320 h=240 float=left]Na prípravu potrebujeme: 120 g hladkej celozrnnej alebo špaldovej múky, 140 g hladkej múky, 100 g trstinového cukru, 2 vajcia, 4 zrelé banány, 2 lyžičky prášku do pečiva, 80 g zmäknutého masla plus na vymazanie formy, 50 g vlašských orechov (môžeme použiť aj iné orechy: pekanové, lieskové, mandle alebo sušené ovocie), 20 g semienok chia (nemusia byť)

Postup: Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Chlebíčkovú formu vymažeme maslom. V mise premiešame maslo, cukor, obidve múky, kypriaci prášok, vajcia a banány. Do cesta vmiešame orechy a zmes presunieme do pripravenej formy. Pečieme približne 50 minút alebo pokiaľ nám špajla vpichnutá do cesta nevíde čistá. Upečený chlebíček necháme vychladnúť a až potom vyberieme z formy.

Text a foto: Denisa Cvečková

REKLAMA