ŽiWell zažije už tretí Gastro večer, opäť sa predstaví Jedlo

ŽiWell zažije už tretí Gastro večer, opäť sa predstaví Jedlo

28. apríla 2016 Off Od PNky.sk

Komunitné centrum ŽiWell zažije v utorok 3. mája o 18:00 v poradí už tretí gastronomický večer. Prípravu chutných pokrmov bude zabezpečovať dvojica Robert Svitana a Alan Kudrna, ktorá pod názvom JEDLO naplánovala naozaj pestrý a hlavne chutný jedálniček. Nájdete v ňom napríklad rybu marinovanú v špargľovom octe, žihľavové rizoto s mandľami, roastbeef na jarnej fritovanej zelenine alebo králika a bude prebiehať aj odporúčanie vhodných vín. Jedlo bude pripravené zo sezónnych, nemrazených a v najväčšej možnej miere lokálne zaobstaraných surovín. Záležať si dajú aj na dizajne pokrmov, aby boli pastvou nielen pre chuťové poháriky, ale aj pre oči. V prípade záujmu je treba si objednať dopredu buď priamo v ŽiWlli alebo na telefónnom čísle 0948191750.

13076816_698262380276889_2144466263261159270_n

Alan Kudrna a Robert Svitana

„Chceme ukázať ľuďom, že dobré jedlo sa dá uvariť aj z jednoduchých surovín a môže byť výhradne z kvalitných regionálnych produktov. Prvotnou motiváciou na realizáciu gastrovečerov teda bolo navariť inak, spolupracovať pri tom s farmárskymi dodávateľmi z okolia Piešťan, ktorí dodajú potrebné suroviny a samozrejme využiť sezónne a nijako nekonzervované potraviny. Našou základnou ideou je snaha dokázať, že jedlo môže byť pripravené poctivo, chutne, z lokálnych surovín a nie vecí dovezených ktovie odkiaľ,“ hovorí o motivácii pre organizáciu gastrovečerov Robert Svitana.

Dvojica Robert Svitana a Alan Kudrna má za sebou už dva gastronomické večery, na ktorých sa zakaždým zúčastnilo okolo 70 – 80 stravníkov. Podľa ich vyjadrenia je dôležité, aby reštaurácie a personál boli ochotnejší, variabilnejší a ústretovejší, pretože nie je podstatné či je na jedálničku 10 rôznych kuracích jedál, ale skôr to, aby bolo jedlo pripravené presne podľa zákazníkovho želania. Sami budú variť z čerstvých, nemrazených a nekonzervovaných potravín, ktoré zabezpečia v maximálnej možnej miere od lokálnych dodávateľov, teda od farmárov, chovateľov a napríklad žihľavu obstarajú samozberom. Ich snom je raz založiť naozaj kvalitnú reštauráciu, ale kvôli finančnej náročnosti nevedia, či sa im ho podarí v budúcnosti naplniť.

13087695_700742426695551_4690658132938534208_n

-lt/Zdroj: ŽiWell/Foto: Michaela Michalková/Grafika: JEDLO-